למביאסי מבשל: כרעי עוף, קציצות עוף וכרישה ופנקייק גבינות

יוחנן למביאסי 2 Comment on למביאסי מבשל: כרעי עוף, קציצות עוף וכרישה ופנקייק גבינות
21:04
29.04.24
קובי פינקלר No Comments on עידו אביב וקאלקידן מהרי הי"ד נפלו בעזה; "השארת לבבות מרוסקים"

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

צלי כרעי עוף בתנור עם עגבניות

מצרכים ל-4 מנות:
4 כרעי עוף
שמן זית
2 כפות פפריקה
כף סילאן
קורט אגוז מוסקט
3עגבניות חצויות
מלח
פלפל

הוראות הכנה:
מערבבים בקערה את שמן הזית והתבלינים מוסיפים את כרעי העוף והעגבניות, משרים כשעה
מעבירים לתבנית ומכסים בנייר כסף
אופים בתנור כשעה בחום 180 מעלות
10 דק לפני הסיום מסירים את נייר הכסף על מנת לתת השחמה

* ניתן לשדרג את המנה עם עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה וללא תוספת הורמונים

 

קציצות עוף וכרישה עם קמח תירס ברוטב לימון, שום וזעתר

המצרכים (ל-6 מנות):

לקציצות –
800 גר' בשר כרעים של עוף ללא עור ועצמות, טחון פעמיים
2 כרישות בינוניות קצוצות דק
6 שיני שום קצוצים
חצי כף עלי טימין
חצי כף פלפל לבן גרוס
2 ביצים
פרוסה של לחם לבן או חלה ללא הקרום, שרויה במים וסחוטה
2 כפות קמח תירס

לטיגון –
חצי ליטר שמן זית או תירס
כוס קמח
חצי כוס קמח תירס
3 ביצים

לרוטב –
כוס שמן זית
2 כוסות מיץ לימון
8 שיני שום קצוצים
6 ענפי זעתר או אורגנו טרי
כף סוכר
חצי כף פלפל לבן גרוס
חצי כף מלח
חצי כוס מים

הוראות הכנה:
מכניסים את כל חומרי המילוי לקערת ערבוב ולשים היטב בידיים כ-2 דקות. מניחים בצד את התערובת לכ-10 דקות על מנת שהבשר יספח טעמים.
יוצרים בעזרת ידיים משומנות קציצות עגולות ושטוחות במשקל 50־60 גרם כל ליחידה.
מכניסים את כל חומרי המילוי לקערת ערבוב ולשים היטב בידיים כ-2 דקות. מניחים בצד את התערובת לכ-10 דקות על מנת שהבשר יספח טעמים.
יוצרים בעזרת ידיים משומנות קציצות עגולות ושטוחות במשקל 50־60 גרם כל ליחידה.

טורפים את הביצים, וטובלים כל קציצה בביצה ובתערובת הקמח והקמח תירס, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.

מכינים את הרוטב: מחממים סיר שטוח ורחב ומוסיפים את שמן הזית, השום וענפי הזעתר. מאדים כדקה ומוסיפים את הפלפל הלבן ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה. מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה נוספת.

מכניסים פנימה בעדינות את הקציצות, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות. מגישים.

 

פנקייק גבינות עיזים וטימין

המרכיבים ל-15 פנקייקים בינוניים:
כוס וחצי חלב עיזים
2.5 כוסות קמח תופח
2 ביצים
80+20 גרם חמאת עיזים מומסת (80 גרם לבלילה, 20 גרם לטיגון)
100 גרם גבינה צפתית עיזים, מפוררת ביד
שן שום קצוצה
כף עלי טימין טריים
קורט מלח

אופן ההכנה:
מערבבים היטב בקערה את כל החומרים רק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

מחממים מחבת על אש בינונית וממיסים חמאה. יוצקים מעט מהתערובת למחבת וממתינים להופעת בועות על גבי הפנקייק.

הופכים צד, מטגנים כחצי דקה ומעבירים לקערה עם נייר סופג. ממשיכים באותו אופן עם שאר הבלילה. מגישים מייד.



2 תגובות

מיין תגובות